simple web creator
woonreportages en binnenkijkers
INFORMATIE

over mij....

Sinds mijn afstuderen in 2004 aan de Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht (HKU), Fotografische Vormgeving, werk ik als freelance fotograaf vanuit Zaltbommel door het hele land.
Mijn passie is interieur- en architectuurfotografie.

In mijn fotografie richt ik me voornamelijk op de onderwerpen architectuur, interieur, wonen, bouw en landschap en de rol van de mens daarin. Het landschap en onze woonomgeving verandert continu en is een fascinerend onderwerp waar ik nooit op uitgekeken raak. Fotografie is een mooi medium om veranderingen vast te leggen en zichtbaar te maken. Als observator werk ik vanuit mijn nieuwsgierigheid. Door middel van fotografie wil ik ook anderen een inkijk geven.

Met veel plezier werk ik in opdracht voor diverse opdrachtgevers zoals architecten, bouwbedrijven, tijdschriften en vlakbladen op het gebied van interieur, wonen, architectuur, landschap en ruimtelijke ordening. 
Regelmatig werk ik samen met schrijfster of stylist.

Tijdens mijn studie aan de HKU in Utrecht heb ik stage gelopen bij Fotofestival Naarden, Theo Bos, Wout Berger en Noor Damen, Marco de Nood en op de beeldredactie van tijdschrift Quest. Na mijn studie heb ik een jaar de de master Post st. Joost Fotografie gevolgd in Breda en diverse cursussen over beeldbewerking gedaan bij het NIDF en Calumet. In 2006 een Startstipendium mogen ontvangen van het Fonds voor Beeldende Kunsten Vormgeving en Bouwkunst. In 2006-2007 heb ik de Documentaire Foto-opdracht Amsterdam van Het Gemeentearchief Amsterdam en het Amsterdams Fonds voor de Kunst uitgevoerd met het project "Bouwputten". Exposities waar mijn werk te zien is geweest zijn o.a. Festival Voies Off, Arles, France, Amsterdams Centrum voor Fotografie ACF Amsterdam Centre for Photography ACF , selection final exams, 2004, Familie in Beeld - Vriesendorp uit Dordrecht, Dordrecht Simon van Gijn, 2007, WitterdanWit - 'Het Open Boek' - Rotterdam.

Overweegt u om een project te laten fotograferen? Voor het vastleggen van een bouwproject of gebouw, het maken van een (woon)reportage, een portret, het realiseren van een fotoboek, denk ik graag met u mee. Bel of mail gerust om uw wensen te bespreken of vraag een vrijblijvende offerte op maat aan.


REFERENTIES


Wat opdrachtgevers zeggen...

"Als architecten zijn we altijd kritisch op de kwaliteit en compositie van fotowerk van de door ons ontworpen villa’s en landhuizen. De afgelopen 30 jaar hebben we heel wat verschillende kwaliteiten fotowerk langs zien komen en het werk van Lisette van de Pavoordt springt daar bovenuit. De gedrevenheid en passie voor haar vak vind je terug in haar fotowerk. Ze investeert graag de tijd om een goede voorbereiding te treffen. Ook kijkt ze goed naar details en materialen en wacht ze op de juiste belichting; altijd op zoek naar een zo goed mogelijk resultaat. Lisette denkt mee met onze vraag en houdt goed rekening met de privé-situatie waarin ze zich bij onze opdrachten bevindt. Als fotograaf is ze een nieuw gezicht voor onze opdrachtgevers en fotografeert ze persoonlijke details. Door haar professionaliteit en goede contactuele eigenschappen krijgt ze het vertrouwen om alleen in privé-vertrekken te mogen fotograferen. Zo hebben onze opdrachtgevers een prettige foto shoot en hebben wij fantastische beelden van weer een prachtige Atelier 3 villa"


"Lisette is een kei in het fotograferen van woningen! Ze weet met haar camera de sfeer van woningen perfect te vangen en heeft oog voor de details die een woning bijzonder maken. Ze fotografeert met veel gevoel voor lijnenspel en compositie, hierdoor is ieder beeld interessant. Ze betrekt de bewoners van het huis nauw bij de reportage en legt ook hen op een ontspannen manier vast. Daarmee maakt ze de fota's persoonlijk en dynamisch. Voor onze magazines Olivier, Floris en Leerdam. zadelt ze me steevast op met een luxeprobleem: een overvloed aan prachtige foto's om uit te kiezen! Heerlijk! En ook niet onbelangrijk: ze levert de beelden altijd snel en goed aan. Kortom: het is super om met Lisette te werken!"

"Sinds haar afstuderen werken we al met Lisette. Zij heeft een zeer goed en professioneel oog met aandacht voor overzicht en detail. Griffioen Architecten krijgt veel waardering voor de architectuur foto´s van Lisette."

"Via een opdrachtgever die foto's liet maken van zijn project, kwamen wij in contact met Lisette. Omdat dit mooie foto's zijn geworden, zijn wij op het idee gekomen om onze projecten ook mooi in beeld te laten brengen om hiermee onze activiteiten te promoten op onze website. Ook het plaatsen en bewerken van de website heeft Lisette aan haar werkzaamheden toegevoegd. Dit alles gebeurt in prima kort overleg hetgeen plezierig werkt. Bijzondere aan Lisette is het streven naar het perfecte plaatje, en dat waarderen wij zeer. Wij zien uit naar het voortzetten van deze prettige samenwerking."

"Niet zo lang geleden heeft Lisette de fotoreportage van ons huis gemaakt.De foto's staan nu op Funda te pronken. Ze heeft een bijzondere manier van werken. Veel aandacht voor alle details. Kijkt heel goed naar licht en zon . Ook nam ze werkelijk alle tijd om de foto's zo mooi mogelijk te krijgen. Voor ons was het van groot belang om ons niet alledaagse huis zo goed mogelijk op de foto te krijgen. Lisette heeft dat kunnen realiseren. Dus alle lof en ik zou haar aan iedereen aanraden."

Lisette knows how to catch the perfect atmosphere in her photographs.


 opdrachtgevers:

AD Rivierenland, AM Vastgoed, Aedes Magazine, Tijdschrift 'de Architect', Architektenburo Dick van den Bosch, Architektenburo Bikker, Arkeflyer, Atelier3 Architecten, BAM Infra, BAM Vastgoed en Wonen, Bureau de Landerije specialist in landelijk en bijzonder wonen, Blauwe Kamer' tijdschrift voor stedebouw en ruimtelijke ontwikkeling, Bouwbedrijf Sprong, Bouwbedrijf Van der Helden, Den Boet' sportglossy voor de Bommelerwaard, DOOR Reclamemakers, DPO2, Frank Ruiter Architectuur, Gemeente Lingewaal, Griffioen Architecten, Haitsma Beton, Hans de Keijzer makelaardij
Heerlijkheid (magazine landgoed marienwaerdt), Heijmans Vastgoed, Het Kontakt: Krant, Tijdschrift Olivier en Floris, Huisartsenpraktijk Wijnmaalen, 
de Hypotheekshop, Intermezzo, Jan Lieuwma Vastgoed, Kersbergen, natuurstenen vloeren en oude bouwmaterialen, Kleurrijk Wonen, Kroon Vloeren in Steen, Lekstede, Middag Marmer en Vloeren, NIROV, Tijdschrift voor de Volkshuisvesting, Federatie welstand: Oog voor welstand, Otto Schop Timmerwerken, Oosterse meubelen, Oss, Quinto (Van Ieperen Groep), RAM Vormgeving, Reed Business information (RO Magazine, Vitale stad, Alert), Sanidump, Shell 'Bijtanken', Stadsarchief Amsterdam, Stichting De Drie Linden, TNO Magazine, Van der Padt en Partners architecten, Van Wijk Bouw BV, Vakblad Vastgoed, VHGP Architecten, Wijnja Bouw, Wonen landelijke Stijl, Woonstijl, Scala Productiehuis, Zondag ontwikkeling